AAA
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Solmobiel: niet-dringend zittend medisch vvervoer

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
Bookmark and Share

Over ons

Veilig naar je medische afspraak en weer terug.

Heb je een afspraak met de dokter of het ziekenhuis? Geraak je er niet op eigen kracht of met het openbaar vervoer? Ongeacht van welk ziekenfonds je lid bent kan je onze dienst voor niet-dringend zittend medisch vervoer inschakelen.

Solmobiel: vrijwilligers vervoeren je veilig

De chauffeurs van Solmobiel, onze vervoerdienst, zijn vrijwilligers. Zij vervoeren jou met hun wagen naar je medische afspraak en terug. Indien gewenst bijvoorbeeld wanneer je minder mobiel bent, begeleiden onze vrijwilligers je tot bij je medische afspraak.

Hoeveel kost jullie vervoerdienst?

Je betaalt aan de chauffeur vanaf zijn woonplaats en terug een vergoeding per km die gelijk is aan wat van toepassing is bij de federale overheid voor reiskosten en een onkostenvergoeding voor begeleiding. We werken dus enkel met reële onkosten, dit zorgt ervoor dat u bij ons gemakkelijk 50% goedkoper af bent. Prijzen op datum van sept 2017 : 34 cent per km en € 2.5/uur.

Hoe schakel ik medisch vervoer in?

Je kan zelf een aanvraag doen, maar dat kan ook via je ziekenhuis, huisarts, ziekenfonds of een familielid. Daarom vertrouw je op onze vervoerdienst.

Bij sommige ziekenfondsen kan men ook beroep doen op Solmobiel+. Voor meer info kan je terecht bij 078/05 51 00

www.solidariteit.be

sdmobiel@svhg.be

bron: Solidariteit van het Gezin

terug naar home