AAA
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Rap op Stap - de nieuwe gidsen 2016 zijn uit!!

Iedereen verdient het om een daguitstap te maken, op vakantie te gaan of deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten.

"Rap op Stap helpt je bij het uitzoeken van deze daguitstap, vakantieverblijf of activiteit. Je kiest zelf aan welke leuke activiteit je wil deelnemen of met wie en wanneer je een daguitstap of vakantie uit het aanbod van Toerisme Vlaanderen wil maken. Samen zoeken we naar wat bij jouw wensen past. Verder helpt Rap op Stap bij tal van vragen van inhoudelijke en praktische aard. Zo helpen we je ook jouw daguitstap of vakantieverblijf te budgetteren en bij het uitzoeken van geschikt vervoer. Bij Rap op Stap kun je verder kennis maken met het ruime vrijetijdsaanbod voor een klein budget en genieten van tal van kortingen en voordelen."

Ook al is je inkomen beperkt of ben je in schuldbemiddeling, wellicht verlang je zoals iedereen om er eens even van tussenuit te kunnen. Het maken van een daguitstap, op vakantie gaan of gewoonweg deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten kan wonderen doen. Het is de ideale manier om te ontspannen, de batterijen op te laden, tijd vrij te maken om aandacht te geven aan je partner en kinderen.

Wanneer je financiële middelen beperkt zijn, is het uiteraard niet zo simpel om op stap te gaan. Het kost immers wat centen en ja het vraagt ook wat planning en organisatie. Maar dat betekent daarom niet dat het voor jou en je gezin onmogelijk zou zijn om er eens van tussenuit te kunnen. Integendeel, er zijn meer mogelijkheden dan je op het eerste zicht zou vermoeden. Om die te vernemen, is het best dat je gewoon eens langsgaat bij de Rap op Stapmedewerker. Zij zal luisteren naar je wensen: welke vrijetijdsactiviteit geniet jouw voorkeur, waar wil je op daguitstap of waar en wanneer in Vlaanderen wil je op vakantie. Dankzij het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen beschikt de medewerker over mooie gidsen vol met daguitstappen en vakantieverblijven en dat alles tegen zeer voordelige prijs. Neem in het Rap op Stapkantoor/Sociaal Huis gerust de tijd om die gidsen te doorbladeren. Tussen al de aanbiedingen zit er vast wel eentje die je aanspreekt. Heb je gekozen, dan zal de medewerker van Rap op Stap je verder praktisch op weg helpen. Kortom, wil je een geslaagde daguitstap,vakantieverblijf of leuke activiteit, ga dan zeker eens langs bij de medewerker van Rap op Stap.

Maar er is meer. Wist je dat je als rechthebbende van een verhoogde tegemoetkoming ook kan rekenen op een financiële tussenkomst om deel te nemen aan sociale, sportieve en culturele activiteiten of om lid te worden van een vereniging. Voor meer informatie hierover kan je alvast ook terecht bij het Sociaal Huis.

En ja, neem regelmatig eens een kijkje op deze webpagina en ontdek er de laatste aanbiedingen, kortingen of vrijkaarten.

Contact

Het Rap op Stapkantoor/Sociaal Huis vind je in het stadhuis, bureel Sociaal Huis, J.F. Kennedyplein 1 – gelijkvloers. Je kan er vrijblijvend en gratis terecht elke werkdag tussen 8.30u en 11.30u. De Rap op Stapmedewerker is tijdens de kantooruren telefonisch te bereiken op het gratis nummer 0800 32 450.